Fogol krumplit, most még tavalyit, vastagabb karikába vágod és lassan(!) megsütöd zsírban. A pincéből hozol fel lecsót (most éppen tavaly előttit, mert az akadt a kezedbe), hagymát vágol alá zsíron, aztán épp csak megmelegíted, kicsi cukor mehet bele, Ildi úgy szereti.
Fogol továbbá szűzpecsenyét, vékony szeleket vágol belőle, az öklöddel kicsit kilapítod, sót meg borsot szórol rá, zsírban megsütöd, de nekem aztán nem kiszárítani! Csak úgy szépen, módjával...!
Összerakod az egészet a tányérra, a hús tetejére tükörtojást sütöl, rozéfröccsöt iszol hozzá, gól. Miután ezeken túlvagyol, jöhetel vissza Egri Magazint csinálni.
Itt tartok most. Kapkodni nem kell, a lap csak csütörtökön megy a nyomdába.
(Fotó: http://www.21food.com/products/pork-tenderloins-235671.html)